З початку 2021 року в області сталося 108 пожеж, 9 осіб загинуло – ДСНС

24 Січня 2021, 14:29

Громадяни не завжди відповідально ставляться до власної безпеки та добробуту своєї родини, що може обернутися трагічними наслідками. З початку 2021 року в області сталося 108 пожеж, 9 осіб загинуло.

Про це повідомляють у ДСНС. 

Так, 12 січня о 15:15 на номер Служби «101» м. Херсона почали надходити дзвінки від громадян про те, що з багатоквартирного будинку старої забудови по вул. Грецькій йде сильний дим. Одразу до місця події були направлені вогнеборці 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини Суворовського району. По прибуттю встановлено, що пожежа сталась у приміщенні, в якому тривалий час ніхто не проживає. О 15:35 пожежу локалізовано на площі 15 кв. м. Постраждалих серед мешканців немає. Причина пожежі встановлюється.

січня о 18:50 на номер «101» м. Берислава зателефонував чоловік, яки повідомив, що в селі Одрадокам’янка по вул. Козацькій горить лазня. Чергове відділення пожежно-рятувального підрозділу вирушило до місця пригоди. По прибуттю в ході розвідки встановлено, що горять дах лазні та саме приміщення на площі 15 кв. м. О 20:15 пожежу локалізовано, о 20:53 ліквідовано.

4 січня об 11:42 на номер Служби «101» м. Херсона надійшло повідомлення про пожежу у одноповерховому багатоквартирному будинку старої забудови. Одразу до місця події були спрямовані вогнеборці. По прибуттю встановлено, що у будинку горить покрівля. О 12:20 пожежу локалізовано на площі 120 кв. м. З будинку евакуйовано 15 мешканців. Жертв та травмованих немає.

Порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій з правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання — першопричини смертельних випадків на пожежах у приватному секторі.

Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців, а саме:

  • не паліть у ліжку;

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.