В Новотроїцькому жінка звернулась до поліції через знущання однокласників над її донькою

19 Січня 2021, 20:07

У смт. Новотроїцьке до ювенального поліцейського звернулася мати 13-річної школярки та повідомила, що над її донькою знущаються однокласники. Діти створили у месенджері учнівський чат, де принижували дівчинку. Під час перевірки факт “кібербулінгу” (булінгу із застосуванням засобів електронної комунікації) школярки підтвердився.

Про це повідомляють в Нацполіції 

Про те, що у доньки виникли непорозуміння в класі, жінка дізналась наприкінці минулого тижня. До останнього дівчина замовчувала свої проблеми. Далі з’ясувалося, що ситуація «затяжна» – ще місяць тому в одній з соціальних мереж з дівчинкою почав спілкуватись хлопець її віку. В ході довготривалої переписки він попросив надіслати її інтимні фото і вона погодилася. Через деякий час один з однокласників показав дівчині чат у месенджері, куди її запрошено не було. В чаті однокласники висловлювалися на адресу дівчини нецензурною лайкою та надсилали між собою її інтимні фото. Дівчина згадала, що саме ці фото вона надіслала новому знайомому у соціальній мережі.

Після цього жертва булінгу закрилась у собі, відмовилась ходити до школи та бачитись з друзями. Деякий час батьки дівчини намагалися розібратись у ситуації самостійно, а коли це не допомогло – звернулися до поліції.

– Ювенальний поліцейський поспілкувався з учнями класу та з’ясував, що переписку у соціальній мережі з дівчиною вели дві її однокласниці. 13-річні дівчата створили акаунт хлопчика-підлітка та вели переписку з ученицею. Потім скріншоти діалогів або фотографій надсилали в учнівський чат, де і насміхались з жертви, – розповів начальник ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов.

Відносно батьків неповнолітніх кривдниць поліцейські склали два адміністративні протоколи за ст. 173-4 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення” “Булінг (цькування) учасника освітнього процесу”, а з дітьми провели профілактичні бесіди.