Тягинська та Каланчацька ОТГ планують спільно розвивати туристичну сферу

14 Січня 2021, 14:04

В Херсонській облдержадміністрації відбулося підписання договору про міжмуніципальне співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів між Тягинською сільською територіальною громадою та Каланчацькою селищною територіальною громадою.

Про це в себе на сторінці в соцмережі повідомив Перший заступник Голови ХОДА Дмитро Бутрій. 

Вказані територіальні громади домовилися про співпрацю задля реалізації спільного проекту «Розбудова туристичного потенціалу громад Херсонщини», у рамках якого передбачається проведення спеціалізованих навчальних заходів, створення спеціалізованих туристичних кластерів, відновлення будівництва та реконструкція локальної туристичної інфраструктури.
Зазначений спільний проект буде подано на конкурс грантів Українського культурного фонду. Він розрахований на 2021-2023 роки та передбачає спільні заходи зі створення умов для розвитку туризму у громадах-партнерах. Подальшу підтримку в реалізації проекту в області надаватиме управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації.
Раніше повідомлялось, що понад 3,7 мільйонів туристів за даними одного із українських мобільних операторів за 11 місяців 2020 року відвідали Херсонщину. За інформацією управління туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації, окрім уже звичного напрямку – узбережь Чорного та Азовського морів, відпочивальники також цікавились об’єктами природно-заповідного фонду регіону.