Серед врятованих під час катастрофи суховантажу Arvin моряків є один херсонець

18 Січня 2021, 13:27

Віталій Качур із Херсона був врятований разом із п’ятьма моряками після катастрофи, що сталася поблизу берегів турецької провінції Бартин. Там учора, 17 січня, затонув суховантаж Arvin.

Про це повідомляє UA:Суспільне.

Інформацію Суспільному підтвердили у Херсонській державній морській академії.

Віталію Качуру 23 роки, він заочно навчався судноводінню в академії у 122-й групі.

Наразі моряк із Херсона разом з іншими врятованими перебуває у лікарні в Бартині. Про це повідомив Андрій Сибіга, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці, на сторінці у Facebook.

“Турецькими органами надається морякам необхідна медична допомога, отримано відео з відвідин врятованих з регіону Бартин керівництвом. Вдячні турецькій стороні за реакцію та допомогу “, – написав Андрій Сибіга.

Всього на борту суховантажу було 10 українців та 2 іноземців.

У лікарні наразі 5 українців та 1 росіянин, один моряк загинув. П’ятьох ще розшукують.

Врятовані моряки розповіли, що з моменту, як судно почало тонути, до повного затоплення минуло близько 5 хвилин, – повідомляє Укрінформ.

“Вітер почав набирати силу з 11:00-11:30, хвилі сягали 6 метрів. На кораблі почули хруст, тоді було оголошено сигнал тривоги. Сигнал про те, що судно тоне, був відправлений о 12:20. Судно затонуло швидко, приблизно за 5 хвилин”, – розповіли моряки.

Як повідомляє Центр журналістських розслідуваньУ Чорному морі біля узбережжя Туреччини 17 січня затонув суховантаж Arvin (IMO: 8874316, прапор Палау), який належить українській компанії Arvin Shipping LTD. Турецьким рятувальникам вдалося врятувати шістьох членів команди, знайдені тіла двох загиблих. Екіпаж судна – громадяни України і Росії.