Розпочато формування нового дивізіону катерів Морської охорони в Скадовську

11 Січня 2021, 14:05

У Скадовську формують  дивізіон катерів Морської охорони.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Морська охорона стрімко розвивається за рахунок власного потенціалу і за підтримки міжнародних партнерів. У 2020 році розгорнуто Ізмаїльський загін Морської охорони та Бердянський дивізіон катерів, розпочато формування ще одного дивізіону – Скадовського.

Завдяки підтримці партнерів стартувало облаштування пунктів базування в Бердянську, Маріуполі, попереду реалізація масштабного проєкту щодо реконструкції пункту постійного базування корабельно-катерного складу в Одесі”, – йдеться в повідомленні.

Підрозділи Морської охорони, що включені до складу Об’єднаних сил, гідно протидіяють зухвалим провокаціям корабельно-катерного складу Берегової охорони і ЧФ РФ в Азовському морі, надійно захищаючи кордон від російської агресії. Морська охорона від Дунаю до Азова на постійній основі виконує завдання з протидії нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді зброї, засобів терору та наркотичних речовин.

Спільно з представниками рибоохоронних патрулів, екологічної інспекції морські прикордонники запобігають порушенням правил використання об’єктів тваринного світу та природоохоронного законодавства. Забезпечують контроль за дотриманням законодавства про охорону підводної культурної спадщини.

У 2020 році, понад 40 одиниць корабельно-катерного складу здійснили півтори тисячі виходів в море на службу. Пройшовши майже 70 тис. морських миль, проконтролювали порядок плавання та перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, в прилеглій зоні та у В(м)ЕЗ України понад 12 тис. суден закордонного й прибережного плавання, провели понад 1000 оглядів.