Програма розвитку ООН надала Херсонській області понад 125 мільйонів гривень на подолання наслідків COVID-19

29 Січня 2021, 10:07

Більш ніж за 10 років плідної співпраці обласної державної адміністрації з Програмою розвитку ООН (ПРООН) на території Херсонської області втілено чимало успішних проєктів у сфері сталого розвитку, енергоефективності, покращення інфраструктури, розвитку ЦНАПів, подолання бідності та посилення демократичного врядування.

Про це повідомляють в ХОДА.

З метою розширення співробітництва 11 лютого 2020 року між ПРООН, Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською обласною радою підписано новий меморандум про взаєморозуміння щодо сталого розвитку.

Розширене партнерство між ПРООН та Херсонською областю сприяло спрямуванню відчутної підтримки для регіону, який у 2020 році був обраний пілотним для нової ініціативи, спрямованої на протидію наслідкам пандемії COVID-19.

Для забезпечення практичної реалізації визначених в дослідженні рекомендацій обласною державною адміністрацією розроблено План заходів з подолання негативного впливу СОVID-19 на соціально-економічний розвиток Херсонської області, до якого увійшло 33 проєкти на загальну суму понад 125 млн грн.

З метою підтримки ініціатив, спрямованих на зменшення негативних наслідків впливу COVID-19 в Херсонській області проведено конкурс місцевих ініціатив у рамках проєкту ПРООН «Місцевий соціально-економічний розвиток». За результатами конкурсу ПРООН надало підтримку у реалізації 12 ініціатив на загальну суму 60 тис. дол. США за тематичними кластерами: охорона здоров’я, освіта, доступ до адміністративних послуг, розвиток місцевої економіки та соціальне підприємництво.

З метою представлення результатів співпраці за 2020 рік та подальших напрямків спільної роботи 27 січня 2020 року відбулась онлайн-зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрація Бутрія Д.С. з представниками Програми розвитку ООН.

На засіданні були обговорені питання щодо подальшої роботи у напрямку реалізації Плану заходів з подолання негативного впливу СОVID-19 на соціально-економічний розвиток Херсонської області та підтримки ініціатив області.

Також, під час спілкування представники ПРООН підтримали пропозицію обласної державної адміністрації щодо створення Ради партнерів з розвитку в області. Її робота буде спрямована на реалізацію проєктів, програм, ініціатив ЄС, Програми розвитку ООН та сприятиме налагодженню ефективного діалогу з представниками міжнародних організацій для пошуку шляхів вирішення проблемних питань області.