Підлітки приснули з газового балончика у чоловіка. За їхній вчинок відповідатимуть батьки

04 Січня 2021, 15:34

Подія сталася в Херсоні. У поліцію звернувся місцевий житель і повідомив, що на територію його земельної ділянки через паркан намагалися потрапити двоє підлітків. Коли господар зробив їм зауваження, то почув у відповідь нецензурну лайку. Хлопці почали тікати, чоловік хотів їх наздогнати, у відповідь один з хлопців приснув в обличчя чоловіку з газового балончика.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

На місці працювали патрульні поліцейські та мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП.

Хлопцям по 14 років. Вони пояснили, що заради цікавості хотіли потрапити у двір місцевого жителя і не мали на меті ніяких протиправних дій. А балончиком приснули у чоловіка, тому що злякалися. Потерпілому надала допомогу на місці бригада «швидкої».

Крім газового балончика, у хлопців виявили електрошокер. Неповнолітні пояснили, що вилучені речі замовили на одному з сайтів і носили з собою без певної мети.

У відношенні батьків хлопців складені адміністративні протоколи за ч.3 ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ювенальні поліцейські провели з хлопцями виховні бесіди.