Одного з керівників територіального управління водних ресурсів Херсонщини затримали при отриманні хабара

12 Січня 2021, 11:46

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури  викрито та затримано під час отримання 39 тис. грн неправомірної вигоди керівника одного з басейнових управлінь Держагентства водних ресурсів України (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, чиновник після завершення всіх необхідних робіт із реконструкції даху насосної станції вимагав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду за підписання актів приймання-передачі виконаних робіт та подальше перерахування грошових коштів на рахунок підприємства.

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Інформацію підтвержують в Нацполіції. 

39 тисяч гривень неправомірної вигоди посадовець одержав через посередника. За цю суму він пообіцяв підприємцю, який проводив реконструкцію даху насосної станції, безперешкодно підписати відповідні акти для подальшого перерахування коштів за виконані роботи.

Вирішується питання про повідомлення начальникові одного з управлінь водних ресурсів про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.