Нацполіція підозрює чиновницю Херсонської міськради у зловживанні службовим становищем

21 Січня 2021, 12:06

Очільниця одного з управлінь Херсонської міської ради підозрюється у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого бюджет міста Херсона позбувся майже 150 тисяч гривень. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як встановили працівники поліції, упродовж 2011-2018 років товариство з обмеженою відповідальність орендувало приміщення, які є комунальною власністю міської територіальної громади.

Чиновниця, зловживаючи службовим становищем та з метою одержання неправомірної вигоди для вищевказаного ТОВ, без законних на те підстав прийняла незаконне рішення про повернення сплачених за 7 років за оренду приміщення коштів на рахунок товариства-орендодавця, а це майже 150 тисяч гривень. Чиновниця підробила ряд документів, які засвідчували, що між ТОВ та міськрадою не було договірних відносин на оренду приміщення, а кошти були перераховані помилково. Таким чином, бюджет міста зазнав збитків на вказану суму.

Як повідомив начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, нині поліцейські зібрали достатню доказову базу злодіянь чиновниці та вручили їй підозру.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України (карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Інформацію також підтвержують в Херсонській обласній прокуратурі.

“За даними слідства, посадовець, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, без законних на те підстав, прийняв рішення про повернення коштів, сплачених підприємством упродовж 2011-2018 років за користування комунальним майном відповідно до договору оренди.

Унаслідок такої оборудки місцевому бюджету завдано збитків у сумі близько 150 тисяч гривень”, – повідомляють в прокуратурі.