На Херсонщині знешкоджено черговий боєприпас часів Другої світової

06 Січня 2021, 14:33

 В селі Корсунка Новокаховської міської ради по вул. Комінтерна під час проведення земельних робіт був виявлений предмет, схожий на старий боєприпас.

По це повідомляють в ДСНС Херсонщини. 

Цього ж дня до місця виявлення прибули піротехніки обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Вони обстежили прилеглу територію, але більше боєприпасів не виявили. О 15:30 артилерійський снаряд калібром 152 мм часів минулих війн було знищено у встановленому порядку.

Раніше повідомлялось, що  з початку 2020 року піротехніками обласної ДСНС вилучено та знищено 678 боєприпасів часів минулих війн.

Увагу треба звернути на операцію по розмінуванню групою Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій ескадреного міноносця «Фрунзе», що затонув у часи Другої Світової війни у Чорному морі в районі Тендрівської коси Голопристанського району. 

15 червня 2019 року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного ДСНС розпочаті роботи з розмінування  міноносця.

Загалом з початку розмінування міноносця херсонськими водолазами-піротехніками піднято на поверхню та знешкоджено 965 різноманітних вибухонебезпечних предметів.

«Фрунзе» – ескадрений міноносець типу «Щасливий», побудований за «Програмою спішного посилення Чорноморського флоту» і належав до числа ескадрених міноносців типу «Новік».

Фото Вікіпедія

Зарахований до списку суден Чорноморського флоту 11 жовтня 1911 року. Закладено на стапелі металевого заводу в серпні 1912 року, перезакладений  на стапелі заводу А. Вадона в Херсоні 16 жовтня 1913 року, спущений на воду 25 травня 1914 року.