На Херсонщині відбулась низка акцій до Дня Соборності України

22 Січня 2021, 15:07

Фото зі сторінки Оксани Погомій

Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АРК кількадесят активістів з Каланчацького та Скадовського районів Херсонської області провели акцію до Дня Соборності України.

Про це в соцмережі повідомив один з учасників акції Oleksii Burdeinyi.

“З приводу 102-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу, ГО «Каланчацький громадський контроль», активісти з м.Скадовськ та смт Чаплинка, провели акцію Одна! Єдина! Соборна Україна!
День Соборності України – це свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається і День Соборності, і перше проголошення незалежності України.
Недалеко від захопленого російськими загарбниками Криму, ми показали агресору, що Крим та Донбас – це Україна!”- йдеться в повідомленні.
Подібна акція відбулась і в обласному центрі. На Антонівському мості через Дніпро зібрались представники різних політичних сил та громадських організацій. Живий ланцюг саме над Дніпром традиційно символізує єдність Правобережної та Лівобережної України.  Про це повідомляє депутатка Херсонської міської Ради Оксана Погомій. 
“Ті- у кого Україна в серці! Ті кому не «какая разница» яка буде наша Україна- розідрана на шматки чи єдина! Ті – хто любить Україну до нестями і навчить своїх діток її любити! Дякую всім хто сьогодні був поряд!”– підписала світлини з акції пані Погомій.
День Собо́рності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.