Кабмін України дозволив провести тест на антиген на КПВВ при виїзді з Криму

08 Січня 2021, 15:05

Кабінет міністрів України дав доручення  ДП “Реінтергація та відновлення” та Херсонській ОДА розмістити на КПВВ на адмінмежі з ТОТ Крим пункти тестування. Вони перевірятимуть наявність антигену на вірус COVID-19 у тих, хто перетинає тимчасову адмінмежу.

Про це повідомляюють видання Центр журналістських розслідувань та Інжир, посилаючись на   постанову Кабміну. 

Згідно з постановою, громадяни , що виїзжають з Криму, можуть  здійснювати не тільки ПЛР-тест, але і експрес-тестування на наявність антигенів. Пункти, де проводитимуться експрес-тестування, повинні бути розміщені на адміністративній межі між Кримом та Херсонською областю. При негативному результаті тестування, людина  буде звільнена від дводенної самоізоляції.

“Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведено після перетинання контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них”,- йдеться в постанові Кабміну.