Фотографія городища на Херсонщині увійшла до топ-10 світлин пам’яток України

13 Січня 2021, 13:10

Оголошено переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки»: фото Херсонщини серед переможців конкурсу (топ-10 найкращих) В українській частині найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії під назвою «Вікі любить пам’ятки» обрали 10 найкращих робіт.
У 2020 році на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. Цьогоріч свої роботи завантажили понад 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.
Найкращими, за оцінками журі, стали 10 світлин пам’яток, розташованих у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Більшість об’єктів — пам’ятки архітектури, також є одна пам’ятка археології та пам’ятка історії. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн.
Фотографія городища «Скелька», що у селі Олександрівка, Херсонського району, посіла десяте місце. Фото також перемогло у номінації найкраща світлина Херсонської області. Автором знімка є Олег Марчук.
Списки проєкту «Вікі любить пам’ятки» у Вікіпедії залишаються найбільшою відкритою базою офіційних пам’яток культури України. Цього року кількість об’єктів у списках налічує понад 92 тисячі.
Також усі 10 найкращих світлин конкурсу можна знайти на сайті
«Вікімедіа Україна»: https://ua.wikimedia.org/w/index.php?curid=7725