Фонд “Захист” та USAID передадуть херсонським лікарням 12 тисяч захисних костюмів

25 Січня 2021, 15:37

Протягом січня-лютого 2021 року Фонд громади Херсона «Захист» передасть дванадцять тисяч ізоляційних костюмів з підвищеними захисними властивостями десяти лікарням Херсонщини, які приймають на лікування хворих на COVID-19. Першу партію на наступному тижні отримають три лікарні в Херсоні – обласна інфекційна ім. Г.І.Горбачевського, міські лікарні ім.Є.Є Карабелеша та ім.А. і О. Тропіних.

Про це повідомляють в фонді “Захист”.

Ця допомога стала можливою завдяки підтримки проєкту Фонду громади Херсона «Захист» -“Спецфонд “СтопВірус” – Херсон”  Агентством США з міжнародного розвитку USAID. 
Співпраця розпочалася у 2020 році, протягом останнього кварталу якого допомогу від американського народу задля протидії поширенню COVID-19 на Херсонщині у вигляді п’яти тисяч захисних костюмів на суму майже один мільйон гривень отримали медики шести опорних лікарень: обласної інфекційної, херсонської міської лікарні ім. Тропіних та центральних лікарень Олешківського, Голопристанського, Каховського та Генічеського районів. Два КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» та два ЦНАПи на їх території отримали 25 тисяч захисних масок для убезпечення тих, хто перетинає адмінмежу з Кримом.
Допомога триває.
Довідка:
Лікарні отримають комбінезони ізоляційні з підвищеними захисними властивостями. 100% поліпропілен щільністю 50 г / м2, застібка – “блискавка”, капюшон оздоблений еластичною стрічкою, манжети рукавів і низ штанин стягуються гумками, що забезпечує непроникність, костюм покритий мікропористої плівкою, яка створює додатковий захисний шар, збільшує міцність і стійкість вироби до зовнішніх впливів. Шви проклеєні. Комбінезони виготовляються в Україні, постачальник визначений за відкритим тендером