Де можна зареєструватися та скільки коштуватиме пробне ЗНО-2021 для кримчан?

05 Січня 2021, 13:07

5 січня розпочинається реєстрація на пробне ЗНО-2021, яке триватиме упродовж 5-19 січня 2021 року.  Для абітурієнтів з АР Крим та міста Севастополя зареєструватися можна буде сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти: сайт Центру: https://khersontest.org.ua/ реєстрація для участі у пробному ЗНО за посиланням: https://khersontest.org.ua/user/aut.

Про це повідомляють у Представництві президента України в АРК.

Вартість пробного ЗНО для учасників з АР Крим та міста Севастополя складатиме 225 гривень.
Цьогоріч, з огляду на епідеміологічні загрози, кожен учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів відбудуться 10 квітня 2021 року. Крім того, кожен зареєстрований учасник зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів.
Результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня 2021 року.
Особи, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, зможуть зареєструватися для участі в основній сесії для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з 1 лютого до 5 березня 2021 року.
У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані  МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту. 

Перелік підпорядкованих Міністерству освіти і науки закладів вищої освіти, у яких працюватимуть освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”, за посиланням.