Чоловік на Херсонщині намагався продати бойові гранати

15 Січня 2021, 13:12

Схрон зі зброєю та боєприпасами виявили працівники поліції за інформацією районного Управління СБУ у жителя смт Велика Олександрівка. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Правоохоронці дізналися, що раніше судимий чоловік шукає покупця, щоб продати йому гранати та патрони. Працівники поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання 54-річного «зброяра».

Як повідомив начальник Великоолександрівського відділення поліції Олексій Суховецький, в кімнатах у схованках оперативники виявили та вилучили  корпус гранати Ф-1, постріл гранатомету ВОГ-25, частини запалу УЗРГМ, понад 100 набоїв та обріз мисливської гладкоствольної рушниці.

За словами  фігуранта, усі предмети він нібито знайшов і зберігав для подальшого продажу, адже потребував грошей. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення походження зброї та боєприпасів.

Усе вилучене направлено на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.