Чергову спробу підкупу прикордонників зафіксовано на КПВВ “Каланчак”

23 Січня 2021, 14:46

До контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибула громадянка України, мешканка Києва, яка направлялась на територію тимчасово окупованого Криму. Під час проходження прикордонного контролю киянка запропонувала військовослужбовцям 100 доларів США за безперешкодний перетин адмінмежі, адже, за рішенням суду, їй заборонено виїжджати за межі материкової частини України.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Від неправомірної винагороди прикордонники відмовились.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.3 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» прикордонники проінформували Каланчацьке відділення Національної поліції та передали громадянку правоохоронцям.

Треба зазначити, що пропозиції хабара прикордонникам на тимчасовій адмінмежі з АРК , на жаль, розповсюджена практика.

Так, 20 жовтня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень.