71% об’єктів власності громад районів Херсонщини вже передано ОТГ

06 Січня 2021, 13:30

Соціально важливі об’єкти спільної власності територіальних громад району – заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші – мають бути передані у комунальну власність територіальних громад та відповідно фінансуватися за рахунок коштів їх бюджетів. За даними Мінрегіону, загалом по 55% об’єктів вже прийняті рішення територіальних громад (надання згоди) про взяття цих закладів на баланс.

Про це повідомляють в ХОДА.

За даними моніторингу Мінрегіону, одні з найвищих показників передачі об’єктів мають Дніпропетровська (93%) та Чернівецька (91%) області. Активно працюють також територіальні громади Запорізької (83%), Тернопільської (84%) і Черкаської (89%), областей.

Погодити процедуру передачі більш як половини об’єктів вдалося громадам Волинської (79%), Івано-Франківської (74%), Миколаївської (74%), Херсонської (71%), Рівненської (66%) і Сумської (64%), Львівської (60%) областей.

«Мінрегіон уже провів серію нарад за участі представників профільних міністерств, облдержадміністрацій та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування щодо передачі об’єктів громадам. Ми обговорили усі проблемні питання. Тепер завдання облдержадміністрацій – постійно надавати відповідні консультації органам місцевого самоврядування, координувати процес передачі майна та щомісяця до 10 і 25 числа інформувати про це Кабінет Міністрів.

Міністерство продовжуватиме моніторити ситуацію та надаватиме усю необхідну підтримку ОДА до завершення передачі майна громадам», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.