Від коронавірусу помер турецький бізнесмен, що активно співпрацював з Херсонщиною

07 Грудня 2020, 13:41

В Стамбулі пішов з життя турецький бізнесмен Алі Булут, що частину життя присвятив налагодженню українсько-турецьких зв’язків. Причиною смерті називають ускладнення, викликані коронавірусом. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє херсонський політик Віталій Богданов. 

“… в це важко повірити, сьогодні вранці в лікарні Стамбула пішов з життя великий друг Херсонщини – Ali Bulut Алі підхопив Covid в Херсоні, пізніше його перевезли до Туреччини … #rip”, – інформує  Богданов. 

Алі Булут активно займався налагодженням  україно-турецьких бізнес-відносин, представляючи міжнародну громадську організацію «Міжнародний союз бізнесменів України та Туреччини».

Так, за його участі,  у 2015 році, між цією організацією та ХОДА біло підписано договір про співпрацю. Згідно з текстом підписаного Меморандуму,  влада області та підприємці двох країн отримали змогу обмінюватися інформацією і співпрацювати в плані розвитку торговельних партнерських відносин.

Окрім бізнесу,  Алі Булут  займався співпрацею між Херсонщиною та Туреччиною в культурній сфері, зокрема він популяризовував спільність історичної спадщини наших народів.

Віталій Богданов в своїй публікації назвав Алі Булута “Великим другом Херсонщини”.