Вагові комплекси на Херсонщині принесли держбюджету більше мільйона гривень за 2020 рік

07 Грудня 2020, 12:39

За 2020 рік, завдяки комплексам контролю ваги, на Херсонщині зафіксовано 1460 порушень. Штрафи з порушників поповнили державний бюджет на 1 мільйон 600 тисяч гривень. 

Про це під час пресконференції за підсумками роботи на посту Голови ХОДА повідомив Юрій Гусєв.

“Ми пам’ятаємо всі питання, що піднімав президент під час візиту на Херсонщину стосовно вантажних комплексів. З початку 2020 року перевірено майже 125 тисяч вантажних засобів. Зафікслвано 1460 порушень, складені відповідні протоколи, стягнено відповідні штрафи. До державного бюджету перераховано більше 1 мільйона 600 тисяч гривень”, – зазначив Гусєв.

Вагові комплекси на Херсонщині покликані встановлювати ліміт на масксимальний вантаж, що має убезпечити херсонські дороги від руйнування. Та, як виявилось, їхня робота не завжди є ефективною.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, наразі на дорогах України працює лише 33 габаритно-вагових комплекси, які можуть зафіксувати перевантаження автомобіля. У розпал збирання врожаю та доставки його до портів, 63 комплекси — на ремонті та метрологічній повірці. Під перевантаженим авто асфальт у літню спеку перетворюється на «пластилін»: дорога швидко руйнується. Гроші платників податків підуть на ремонт автошляхів, а наступного літа ситуація повториться. Президент назвав «засранцями» далекобійників, що перевантажують фури, але справа не лише у безвідповідальності водіїв, а й тих, хто їх наймає і стимулює до порушень. 

Подробиці у сюжеті.