В Херсоні вшанували пам’ять Дениса Лошкарьова

15 Грудня 2020, 13:50

В Херсоні вшанували пам’ять лідера місцевої “Самооборони”, що загинув на сході України від кулі ворожого снайпера рівно 2 роки тому. 

Про це повідомляють в Військовій частині 3056 Національної гвардії України.

Аби вшанувати пам’ять загиблого, його побратими провели молебні та відвідали меморіальні місця в Славянську, де Денис проходив службу та у рідному Херсоні.
Розповісти про подвиг Героя, до учнів херсонської школи №16, де раніше навчався Денис, прийшли друзі, заступник командира батальйону “Донбас” капітан Микола Побережний з побратимами, його мама та заступник командира військової частини 3056 майор Микола Воробйов.
Більш за все дітей вразила розповідь мами Дениса Лошкарьова. Діти, незважаючи на свій юний вік, питали про те, як вона змогла виростити справжнього Героя та які нацгвардієць мав мрії і цілі коли був маленьким.
“Ще з маличку, Денис любив українську поезію. Він розумів, що рідна мова має велике значення для майбутнього його країни, – згадує мати, – А вже у дорослому житті, незважаючи на багато роботи – не міг стояти осторонь подій Революції Гідності. Для цього він навіть залишив свою юридичну фірму та став на захист спочатку Херсона, а з 2015 року почав воювати на Сході України”.
Також, зі школярами поспілкувалися офіцери, які розповіли про важливість збереження пам’яті тих, хто віддав життя за за мир у вільній Україні: “Ми продовжуємо боротьбу та зробимо все, аби зусилля Дениса та інших наших побратимів не були марними. А ви, наші діти – наше майбутнє, ми просимо пронести цей подвиг крізь роки. Аби наступні покоління не забували, що, наприклад, у цій школі навчався справжній Герой”.
На прощання, діти написали листи, які попросили бійців передати на Схід України, щоб підтримати тих, хто зараз стоїть на захисті України. В свою чергу, гості подарували малечі жовто-блакитні браслети на згадку про цікаву зустріч. Крім того, побратими Дениса Лошкарьова поклали квіти до меморіальної дошки, що на території школи та відвідали його могилу.