Україна проводить ряд заходів задля безпечного повернення Олександра Шумкова на Батьківщину

15 Грудня 2020, 11:11

Олексій Арестович повідомив, що Україна проводить величезну роботу для повернення українського політв’язня в РФ Олександра Шумкова  24 грудня і уникнення ситуації, коли РФ може його затримати  після звільнення.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Олександр Шумков звільняється в Росії 24 грудня. І зараз йде величезна робота, щоб росіяни не використали його після звільнення. Там є можливості, які дозволять його на пересильний пункт забрати спочатку, познущатися над людиною. Зараз і ми, і український консул в Москві проводить цілу програму, щоб його забрати, повернути в Україну”, – заявив Арестович, що зараз обіймає посаду позаштатного радника керівника Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій в сфері національної безпеки і оборони.

Крім того, Арестович розповів, що напередодні провів зустріч з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денисовою, на якій обговорювали кожного полоненого, політв’язня, які утримуються в Криму, в Російській Федерації, і на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей України, зокрема , в тюрмі «Ізоляція».

У вересні 2020 року повідомлялось, що  Адміністрація Торжоцької виправної колонії, в якій не перший рік перебуває українець Олександр Шумков, виплатить йому компенсацію.

Про це у себе на сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив голова політичної партії “Правий сектор” Андрій Тарасенко.

“Вже три роки у російському полоні утримується Олександр Шумков. Він був викрадений і отримав строк лише за те, що на Майдані перебував у лавах “Правого сектора”.
Звісно, як справжній політв’язень, Сашко відмовляється коритися режиму. За це його постійно кидають у карцер.
Звільнити політв’язня мають 24 грудня.