Співробітники Нацполіції на Херсонщині затримали браконьерів з 150 кілограмами незаконного вилову

05 Грудня 2020, 13:42

4 листопада, вночі,  поліцейські провели рейд акваторіями річок Дніпро та Конка. Близько другої години ночі на території Кардашинського кар’єру над зимувальною ямою правоохоронці помітили човен, на борту якого знаходилися двоє чоловіків. Як з’ясувалося, останні здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

В ході перевірки водні поліцейські виявили у човні 6 місинових сіток загальною довжиною майже пів кілометри, а також 150 кг риби різних видів (судак, короп, молодь товстолоба та ляща, щуки, тарань, карасі сріблясті та окуні). Будь яких дозвільних документів на видобування живих водних біоресурсів у громадян не було. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму близько 22 тисяч гривень. 

Правопорушники були передані слідчо-оперативній групі Голопристанського відділення поліції, яка вилучила у браконьєрів човен «Язь» з електродвигуном, ехолот, незаконні знаряддя лову.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в розмірі від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.