Службовий пес допоміг прикордонникам вилучити пневматичний пістолет у іноземця

14 Грудня 2020, 12:16

13 грудня, під час перевірки багажу пасажирів авіарейсу «Херсон-Стамбул» в аеропорту «Херсон»,  службовий собака Річард, навчений на пошук зброї та боєприпасів, спрацював на валізу громадянина Ізраїлю.

Про це повідомляють у ДПСУ. 

Під час огляду валізи прикордонники спільно з працівниками митниці виявили пневматичний пістолет та три газові балончики сльозогінної та подразнюючої дії, які заборонені для переміщення через державний кордон України.
По даному факту прикордонники повідомили представників Національної поліції, які вилучили знахідку”, – йдеться в повідомленні.
Це не перший випадок, коли завдяки прикордонним псам на Херсонщині вдається уникнути протиправних дій. Так, 21 жовтня, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» на автомобілі Volkswagen прибув громадянин України, який разом з двома пасажирами направлявся з окупованого Криму на материкову частину України. Під час огляду транспортного засобу службовий пес на прізвисько «Гектор», навчений на пошук наркотичних речовин, спрацював на валізу водія. Серед речей у валізі прикордонники спільно з представниками митниці виявили пакет з речовиною білого кольору вагою близько двох грамів.
Двома ж тижнями раніше, в одному з морських портів Миколаєва, під час огляду іноземного судна, військовослужбовці Херсонського прикордонного загону виявили двох нелегальних мігрантів, громадян Гвінеї без документів.