Прокуратура вимагає очистити острів Джарилгач від незаконних споруд

10 Грудня 2020, 12:38

Фото Укрінформ

Новокаховська місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про демонтаж тимчасових споруд, розташованих біля Маяка на острові Джарилгач. Прокуратура вимагає зобов’язати фізичну особу-підприємця демонтувати ці об’єкти.

Про це повідосляють в Херсонській обласній прокуратурі. 

Установлено, що в червні поточного року між державним підприємством «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» та підприємцем укладено договір про використання рекреаційного пункту та надано дозвіл на використання корисних властивостей лісів у культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних цілях.

Однак користувач, не маючи дозволів на розміщення будь-яких споруд, порушуючи межі прибережної зони, на земельній ділянці площею 2 га спорудив сім одноповерхових некапітальних будівель для розміщення відпочивальників та здійснював підприємницьку діяльність.

Ураховуючи, що виявлені обставини порушують інтереси держави, а уповноважені органи відповідних заходів не вживали, на захист стала прокуратура.

Наразі господарським судом Херсонської області за вказаним позовом відкрито провадження у справі.

Джарилгач- острів у Каркінітській затоці Чорного моря. Найбільший острів України та Чорного моря. Джарилгач став своєрідною туристичною Меккою для українських туристів в умовах пандемії.