Прокуратура розслідує факти побиття в’язнів в одній з Херсонських колоній

26 Грудня 2020, 11:24

Фото Олександр Корняков

Херсонською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДУ «Північна виправна колонія № 90» (ч. 2 ст. 365 КК України).

Про це повідомляють в прокуратурі Херсонської області. 

За попередньою інформацією, 22.12.2020 під час проведення обшуку та огляду речей новоприбулих засуджених виникла сутичка, у ході якої співробітниками установи застосовано спецзасоби, внаслідок чого в’язні отримали тілесні ушкодження.

Ураховуючи виявлені обставини, 23.12.2020 прокуратурою внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 365 КК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено здійснювати територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Наразі встановлюються обставини події.

Як повідомляється у самій колонії, 16.12.2020 заступник керівника обласної прокуратури Олександр МИХАЛІК, прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Сергій ДОНЄВ та прокурор Херсонської місцевої прокуратури Родіон ПЕРЕХОДА провели виїзний особистий прийом засуджених та ув’язнених, які відбувають покарання у державній установі «Північна виправна колонія (№90)», перевірили умови тримання засуджених, а також стан додержання законодавства про охорону здоров’я.