Поліція Херсонщини розпочала перевірки щодо реалізації піротехнічних засобів

17 Грудня 2020, 16:38

 Мобільна група з числа дільничних офіцерів та інспекторів дозвільної системи поблизу продовольчого ринку «Житлоселище» в м. Олешки побачила автівку, на капоті та даху якої були розкладені піротехнічні засоби.  

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Власником продукції виявився 27-річний місцевий житель. Будь-яких документів, що підтверджували б сертифіковане виготовлення петард та феєрверків, у чоловіка не було. Тож у відношенні правопорушника поліцейські склали адміністративний протокол за ч.2 ст.160 КУпАП, а близько 40 кг піротехніки вилучили. Адмінматеріал та вилучене будуть направлені в суд. За скоєне правопорушення чоловікові доведеться сплатити штраф, а продукція буде конфіскована.

Поліція Херсонщини застерігає: щоб петарда чи салютна установка не стали у ваших руках вибухівкою і не призвели до каліцтва, слід пам’ятати наступні правила.

1. Петарди, феєрверки, салютні установки слід купувати тільки у спеціалізованих магазинах.

2. Всі ці вироби повинні мати сертифікати. Обов’язково до них додається інструкція державною мовою, в якій описані способи підготовки до запуску установки та її утилізації.

3. Звертайте увагу на дату виготовлення товару та термін його придатності.

4. Не зберігайте придбану піротехніку поблизу нагрівальних приладів, адже це може призвести до перегрівання та детонації.