Побудова КПВВ на адмінмежі з Кримом стане прикладом для розбудови пунктів пропуску на сході України – Гусєв

04 Грудня 2020, 17:13

Під час підсумкової пресконференції за результатами діяльності Юрія Гусєва на посаді Голови Херсонської обласної державної адміністрації, сам Гусєв заявив, що досвід розбудови КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом стане гарним прикладом для подальшої розвитку пунктів пропуску на сході України. 

“Повертаючись до початку моєї роботи, президент під час представлення мене громаді Херсонщині доручив побудувати два нових КПВВ. Зараз це вже приклади для реалізації нових пунктів пропуску на сході України. Тепер новозбудованих КПВВ працюють Центри надання сервісних послуг, щоправда, в обмеженому режимі. Запрацювали нові режимні та сервісні зони, на КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”, як я і обіцяв президенту”, – зявив Гусєв.

Також вже колишній Голова ХОДА відзначив, що ідея побудови на КПВВ “Чонгар” цілого ХАБу з надання послуг буде реалізовано.

“Це важливий для нас проєкт щодо передачі КПВВ “Чонгар” на баланс Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, для подальшої реалізації на цьому об’єкті ХАБу за дорученням президента,” – зазначив Гусєв.

Ввести в експлуатацію так званий ХАБ в ХОДА обіцяли восени цього року. Новий логістичний об’єкт має з’явитися на КПВВ “Чонгар” за підсумками підписання відповідного меморандуму про співпрацю між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури України, Херсонською обласною державною адміністрацією, а також АТ «Укрзалізниця».

Участь у розбудові КПВВ має взяти компанія  Socar.