Пенсіонери на Херсонщині віддали телефонним шахраям 70 тисяч гривень

23 Грудня 2020, 17:10

На Херсонщині двоє батьків за «спасіння» своїх дочок сплатили 70 тисяч гривень – наразі поліція встановлює особи спритних шахраїв.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

22 грудня, близько 18:30 в Каховський відділ поліції звернулася 54-річна жінка. Вона розповіла, що її 80-річному батькові зателефонував незнайомець і під приводом не притягнення до кримінальної відповідальності дочки пенсіонера, шахрайським шляхом заволодів у останнього грошима в сумі 10 тисяч гривень.

Через 30 хвилин в Бериславський відділ поліції надійшло майже аналогічне повідомлення. Тут 58-річна жінка розповіла, що незнайомий співрозмовник повідомив батькові заявниці про те, що донька останнього знаходиться в лікарні та для її одужання необхідні гроші. В результаті шахраї заволоділи у літнього чоловіка грошима в сумі 60 тисяч гривень.

Поліція Херсонщини попереджає: на сьогодні “телефонне” шахрайство – один із найпоширеніших видів шахрайств.

Зловмисники телефонують переважно ввечері та вночі, коли люди збираються або вже відпочивають і не можуть ясно мислити та правильно оцінити ситуацію. Шахраї представляються працівниками правоохоронних органів або взагалі ніяк себе не називають.

Вони повідомляють людям, що з їх родичем сталася біда: або він вчинив злочин і його затримали поліцейські, або він скоїв смертельну ДТП, або знаходиться в лікарні і потребує термінової операції. За звільнення від кримінальної відповідальності чи на лікування зловмисники вимагають перерахувати гроші на банківський рахунок або передати особисто тому, хто по них приїде.