Олександр Шумков має повернутися в Україну 24 грудня

22 Грудня 2020, 14:21

Досягнуто домовленості, щоб українського політв’язня Олександра Шумкова, якого 24 грудня мають звільнити в РФ, зустрів і супроводив на Батьківщину консул України.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на слова омбудсмена Людмили Денісової.

«Нагадую, що 24 грудня буде звільнений – я думаю, що так буде, – Шумков Олександр, який зараз ще відбуває покарання у Російській Федерації, у Тверській області.

Ми вже домовилися, що буде консул його зустрічати… Потім треба буде багато дій зробити для того, щоб його повернули додому, а саме – до Одеси. І нам потрібно всім говорити про те, щоб Шумкова вони  не затримували, щоб його відпустили, і щоб консул його супроводив до України», – зазначила Денісова.

15 грудня Олексій Арестович повідомив, що Україна проводить величезну роботу для повернення українського політв’язня в РФ Олександра Шумкова  24 грудня і уникнення ситуації, коли РФ може його затримати  після звільнення.

“Олександр Шумков звільняється в Росії 24 грудня. І зараз йде величезна робота, щоб росіяни не використали його після звільнення. Там є можливості, які дозволять його на пересильний пункт забрати спочатку, познущатися над людиною. Зараз і ми, і український консул в Москві проводить цілу програму, щоб його забрати, повернути в Україну”, – заявив Арестович, що зараз обіймає посаду позаштатного радника керівника Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій в сфері національної безпеки і оборони.