На Херсонщині ледь не виставили на аукціон старе кладовище

05 Грудня 2020, 14:53

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області виставило, а потім зняло з  торгів  цвинтар в селі  Нова Кам’янка, Милівської ОТГ.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив депутат обласної ради Ігор Йосипенко. 

“Як депутат обласної ради особисто брав участь у роботі комісії З ПИТАНЬ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН ТА ЕКОЛОГІЇ Херсонської обласної ради VII скликання, де розглядались скарги від фермерів та пересічних громадян на дії керівництва вище зазначеної установи. І ось чергове кричуще порушення!
До мене звернулися жителі села Нова Кам’янка, Милівської ОТГ, бо обласне керівництво Держкадастру виставило на аукціон – КЛАДОВИЩЕ!!! Лот 60006, аукціону 29730. Дата проведення 16.12.2020 р”, – повідомив Йосипенко.
За словами депутата, він звернувся  до нещодавно призначеного керівника цієї установи – Паливоди Олександра – з вимогою зняти з аукціону кладовище. Лист було розглянуто та лот знято.
На сайті Держгеокадастру дісно є  Лот №60006 Аукціону29730, і торги по ньому справді скасовано. Лот виставлявся для оренди на 7 років. 
Ділянка з кладовищем мала використовуватись для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 
Зараз, згідно кадастровій карті, кладовище знаходиться в державній власноті та відноситься до земель запасу.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області, в листопаді в регіоні були реалізовані права оренди на 36 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Їх загальна площа становить 592 га.

На території Бериславського району було передано в оренду найбільше – 21 земельну ділянку загальною площею понад 434 га. А найвища орендна ставка – 36,52% від нормативної грошової оцінки землі, була зафіксована у Голопристанському районі.

За результатами проведених за місяць торгів, переможці сплатили до місцевих бюджетів більш ніж 516,2 тис. грн орендної плати за перший рік користування землею.