Мешканцю Генічеська загрожує до трьох років позбавлення волі через крадіжку огорожі з цвинтаря

21 Грудня 2020, 17:05

До поліції надійшло повідомлення, що на міському цвинтарі в Генічеську невідомий зловмисник ламає огорожу могили. Поліцейські встановили особу правопорушника. За незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, відтепер йому може загрожувати 3 роки позбавлення волі.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута, інформація про злочин надійшла в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини минулої суботи, 19 грудня, близько 10-ї ранку. На місце події одразу направили екіпаж групи реагування. Інспектори відпрацювали прилеглу до цвинтаря територію та на одній із вулиць побачили чоловіка, який на велосипеді перевозив секцію огорожі. Поліцейські зупинили велосипедиста.

Ним виявився 31-річний житель Генічеська. Він розповів, що вранці проходив через кладовище та побачив, що на могилі людини, яка померла ще у 1902 році, огорожа ледве тримається. Так як наразі постійного місця заробітку чоловік не має, він вирішив здати секції у пункт прийому металобрухту. Тому хутко збігав додому, взяв молоток, велосипед і повернувся на цвинтар за металоконструкцією.

Нині проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». За незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, чоловікові загрожує штраф у розмірі від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Також правопорушник перевіряється на причетність до скоєнні аналогічних незаконних вчинків раніше.

Як повідомлялось раніше, Меморіальне кладовище в Херсоні постраждало від нападу вандалів. Кількадесят пам’ятників зруйновано. Херсонське меморіальне кладовище вважається деякими дослідниками одним з найстаріших закритих погостів в Україні. Довгий час тут ховали визначних херсонців. Деякі поховання на ньому датуються початком XIX ст.