Мешканці Криму зможуть отримати медичну допомогу на території Херсонщини

19 Грудня 2020, 14:14

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, можуть отримати допомогу у закладах охорони здоров’я Херсонської області, підписавши декларацію із сімейним лікарем дистанційно та щодня мати доступ до якісної медичної консультації онлайн.

Про це повідомляють в представництві Президента України в АРК.

Для цього не обов’язково перетинати адміністративну межу та відвідувати лікарню у Херсонській області для підписання паперової декларації. Достатньо підписати її в онлайн режимі, просто подзвонивши за телефоном щодо підписання декларації та отримавши контакти вашого сімейного лікаря.
На даний момент така послуга доступна лише у Херсонській області, але органи влади працюють над системним вирішенням питання доступу до онлайн-послуг наших громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.
☎️ Гаряча лінія для кримчан Херсонської обласної державної адміністрації з питань медичних послуг: +38 099 3509728 (Viber, Telegram, WhatsApp). За цим номером ви можете отримати консультацію та контактні дані сімейного лікаря.
Крім того, якщо ви виїхали на підконтрольну територію, вас завжди готові приймати:
? Амбулаторія загальної практики сімейної медицини КНП “Генічеський центр первинної медико-санітарної допомоги” (с.Чонгар);
? Преображенська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини КНП “Каланчацький центр первинної медико-санітарної допомоги”, +38 05530 37291