Колекція Краєзнавчого музею поповнилась цьогорічними археологічними знахідками

22 Грудня 2020, 18:16

Колекції археологічних знахідок, отриманих при охоронних археологічних розкопках, передали на зберігання до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Про це повідомляють в ХОДА.

Відтепер відвідувачі закладу зможуть ознайомитись з цінностями з пізньоскіфського археологічного комплексу Червоний Маяк та артефактами доби бронзи – середньовіччя з курганів поблизу с. Ювілейного.
«Археологами і науковцями проведена величезна робота щодо дослідження історії нашого краю. Ми зробимо все для того, аби такі дослідження продовжувались. Ми вдячні усім причетним до проведення досліджень спеціалістам і службам. Усі представлені сьогодні знахідки допоможуть більше дізнатись про історію Херсонщини та розповісти про неї гостям нашої області», – наголосив директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Михайло Линецький.
Варто зазначити, що серед знахідок – багато цінних матеріалів, які дозволяють доповнити сторінки історії області у давні часи. Так, в колекціях представлені імпортний посуд античних майстрів, металева зброя, бронзові фібули, прикраси зі скла та напівкоштовного каміння, артефакти різних археологічних культур Херсонщини.