Херсонські спортсменки стали призерками Чемпіонату світу з вільної боротьби

17 Грудня 2020, 15:24

Три херсонські борчині у складі Національної збірної команди України з вільної боротьби взяли участь у Чемпіонаті світу з цієї дисципліни, що відбувався в Белграді. Дві з них повернуться додому з нагородами. 

Про це повідомляють в Департаменті реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА.

Національна збірна команда України з вільної боротьби серед жінок під керівництвом Володимира Євонова вкотре підтвердила статус однієї з найсильніших команд світу та посіла друге загальнокомандне місце. Загалом, з десяти дівчат шість здобули медалі.
Серед призерок є дві дівчини з Херсонщини:
Тетяна Ріжко –  здобула золото;
Алла Белінська – отримала бронзову медаль.

За інформацією Асоціації спортивної боротьби України, Тетяна Ріжко стала першою українкою володаркою особистого Кубку світу. У фіналі Тетяна зустрілася з призеркою чемпіонату світу U23 та чемпіонатів Європи серед молоді Іриною Рінгач з Молдови. Українка достроково закінчила сутичку з рахунком 14:4 та стала першою володаркою Індивідуального Кубку світу.

15 грудня 2020 року, у  вазі 72 кг, бронзову медаль  Індивідуального Кубку світу здобула спортсменка КЗ «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» ХОР, Алла Белінська.

В малому фіналі Алла на туше з рахунком 6:2 перемогла призерку чемпіонатів світу та Європи U23 росіянку Євгенію Захарченко.

Загалом, жіноча збірна України з вільної боротьби зайняла загальнокомандне ДРУГЕ місце на турнірі в Белграді.