Херсонщина без газу не залишиться – голова правління АТ “Херсонгаз”

19 Грудня 2020, 13:15

Голова правління АТ “Херсонгаз” Альберт Зангієв під час пресбрифінгу роз’яснив порядок зміни постачальника природного газу абонентами ТОВ «Херсонрегіонгаз».
Про це повідомляють в ХОДА.
«Я хочу заспокоїти усіх побутових споживачів природного газу – блакитне паливо було і залишиться у квартирах та домівках жителів Херсонщини. Приводів хвилюватися у населення немає», – підкреслив він.
Голова правління АТ «Херсонгаз» також наголосив на тому, що у зв’язку з призупиненням діяльності ТОВ «Херсонрегіонгаз» у частині постачання газу, з 1 грудня цього року побутові споживачі отримують вказану послугу від ГК «Нафтогаз України». Саме ця компанія виконує функцію постачальника «останньої надії».
Разом з тим, з 1 серпня 2020 року ринок газу для побутових споживачів відкрили, тому сьогодні жителі Херсонщини мають можливість і право обрати собі будь-яку компанію, яка забезпечуватиме їх оселі блакитним паливом.
Варто зазначити, що обрати нового постачальника газу можна, не відвідуючи його представництво безпосередньо, адже сьогодні здійснення таких операцій доступне у онлайн-форматі. Виконати таку процедуру можна до кінця січня.
«Відведеного для вибору нового постачальника терміну цілком достатньо. У онлайн-форматі вся процедура займає максимум 20 хвилин. Разом з тим, облдержадміністрація зробить все для того, щоб через райдержадміністрації та роз’яснювальну роботу допомогти людям, які не можуть самостійно здійснити процедуру вибору нового постачальника», – зазначив Вадим Чабан.
Він також наголосив на тому, що перш ніж змінити постачальника газу, усі абоненти мають провести остаточні розрахунки з ТОВ «Херсонрегіонгаз».