Чотири ОТГ на Херсонщині отримали “мобільні кейси”, що на місцях виконуватимуть функції ЦНАПів

02 Грудня 2020, 12:27

Олешківська, Кочубеївська, Новорайська та Білозерська ОТГ сьогодні отримали “мобільні кейси”, які допоможуть маломобільним верствам населення та жителям віддалених від центрів надання адміністративних послуг населених пунктів, отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП.

Про це повідомляють в ХОДА.

Зокрема, серед тих, хто сьогодні отримав “мобільний кейс”, начальниця центру надання адміністративних послуг Новорайської сільської ради Людмила Моісеєнко.
“У нашій громаді проживає багато пенсіонерів та осіб з інвалідністю, яким доволі складно дістатися безпосередньо до ЦНАПу в селі Новорайське, аби отримати потрібну адмінпослугу. Тому тепер ці люди зможуть отримувати якісні адміністративні послуги, не виходячи з дому”, – Людмила Моісеєнко.
Одразу після передачі “мобільних кейсів” для представників громад проведуть тренінг, на якому їх навчатимуть користуватися новим обладнанням.
Зазначимо, що “мобільний кейс” має бездротовий принтер, ноутбук, інтернет-модем, камеру та сканер. Це обладнання дозволить адміністраторам ЦНАПів виїжджати безпосередньо на місце до людей, які особисто не можуть відвідати центр надання адміністративних послуг.
Перші мобільні кейси в Херсонській області з’явились ще на початку 2020 року. 
Тоді повідомлялось, що завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні та у найвіддаленіших населених пунктах, люди з особливими потребами та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги, не відвідуючи ЦНАП. Все це стало можливим завдяки плідної співпраці державної адміністрації з проєктом технічної допомоги USAID.
Так, за  допомогою цих мобільних кейсів будуть обслуговувати мешканців Генічеського, Новотроїцького, Чаплинського районів, а також Мирненської ОТГ Каланчацького району.