В центрі Херсона відбулась фотовиставка, що підіймає проблеми домашнього насильства

25 Листопада 2020, 19:33

Сьогодні у центрі Херсона, на площі Свободи, патрульні поліцейські провели фотовиставку “Без прикрас”, мета якої — привернути увагу громадськості до проблеми домашнього насильства, проінформувати про його форми та прояви й закликати протидіяти йому.

Про це повідомляють в ХОДА.

Найпоширеніші форми домашнього насильства – психологічне, фізичне, сексуальне та економічне. Для того, аби подолати його, варто почати говорити та звертатися за допомогою. Тож на світлинах, представлених на акції, зображені наслідки, до яких може призвести замовчування домашнього насильства.
З початку цього року на Херсонщині поліція відреагувала на 5500 звернень щодо домашнього насильства. За цей період поліцейські винесли 1615 термінових заборонних приписів, склали 4745 адміністративних протоколів. На профілактичному обліку в поліції перебувають 3300 кривдників.
Пам’ятайте, що насильство не має залишатися за зачиненими дверима, адже безкарність породжує нові злочини. Тому, перш за все, поліцейські радять людям, які стали жертвами домашнього насильства, – не мовчати, а звертатися до правоохоронців та спеціалізованих служб, які можуть надати кваліфіковану допомогу та притягнути кривдника до відповідальності.
?В Україні функціонує урядова гаряча лінія, яка надає психологічні консультації та підтримку постраждалим. Її номер — 1547;
?Чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot в месенджері Telegram акумулює всю необхідну інформацію про домашнє насильство;
?Якщо ж ви потребуєте оперативного реагування на випадок насильства — телефонуйте 102.