В Нацполіції з’явиться підрозділ, що опікуватиметься безпекою журналістів

20 Листопада 2020, 12:28

На Херсонщині з’явиться новостворений сектор поліції. Його завданням є забезпечення громадської безпеки та порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави. Одним із головних напрямків підрозділу стане профілактика злочинів проти безпеки та незалежної діяльності журналістів. 

Про це під час зустрічі з представниками НСЖУ розповіли у Нацполіції. 

З метою комунікації та налагодження взаємодії із працівниками ЗМІ Національною поліцією відкрита гаряча лінія для повідомлень про правопорушення стосовно журналістів. Для цього потрібно надіслати лист на  електронну адресу dzisd_media@police.gov.ua

Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України. Повідомлення, які будуть надходити на інформаційну платформу, потраплять до департаменту, який оперативно супроводжує кримінальні провадження за правопорушеннями, скоєними проти журналістів.

Ця «гаряча лінія» дозволяє працівникам ЗМІ привертати додаткову увагу до заяв про перешкоджання діяльності, з якими журналісти звертаються до відділів поліції на місцях.

В регіональному відділені НСЖУ відзначили, що за 2019-2020 роки в області зафіксовано 8 фактів перешкоджання професійній діяльності журналістів із застосуванням фізичної сили.

Повідомлення, які надходитимуть на нову  інформаційну платформу, потрапляють до підрозділу, який оперативно супроводжує кримінальні провадження за правопорушеннями, скоєними проти журналістів.
Поліцейські висловили побажання журналістам при виконанні своїх професійних обов’язків у місцях скупчення людей мати прес-картки, бейджики, інші розпізнавальні знаки з написом «преса», що сприятиме стримуванню агресії проти них.
Як повідомлялось раніше, влітку 2020 року на Херсонщині було скоєно одразу декілька нападів на представників ЗМІ.