В Нацполіції оголосили про підозру нападникам на офіс ОПЗЖ в Бериславі

19 Листопада 2020, 13:55

Оперативники Бериславського відділу поліції провели ряд слідчих-розшукових заходів та зібрали низку доказів у справі про напад на офіс партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

Відпрацьовуючи наявну оперативну інформацію, розшуковці разом зі слідчими з’ясували особи усіх нападників разом із водієм та марку автомобіля, який використовували правопорушники. Зловмисниками, віком від 18 до 31 року, виявилися четверо жителів м. Таврійськ та двоє мешканців Бериславського району.

Водій та тавричани вказують, що протиправний вчинок спланував їх 25-річний спільник, який був кандидатом на місцевих виборах від тієї ж партії, на чий офіс дана група здійснила напад.

Саме кандидат вмовив спільників 17 жовтня , близько 21:00, вдертись  до квартири одного з мешканців міста Берислав  та викрасти  ноутбук у одного з гостей господаря квартири. 

 

Встановлено, що господар квартири –  кандидат у мери міста Берислав та кандидат в депутати облради. В його квартирі відбувалось засідання представників однієї з політичних партій.

На засіданні були присутні ще троє гостей, всі кандидати в депутати районних або міських рад. В цей час в незачинену квартиру зайшли 5 зловмисників в масках. Погрожуючи битою, один з злочинців забрав у 49-річної гості ноутбук. Інший зловмисник облив всіх присутніх зеленкою, після чого невідомі покинули квартиру та пішли в невідомому напрямку.

Наразі слідчі вручили підозру двом особам в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.