В КВУ системних порушень під час другого туру місцевих виборів в Херсоні не помітили

16 Листопада 2020, 17:51

Комітет виборців України та моніторингова мережа “ОПОРА” грубих порушень виборчого процесу під час другого туру виборів міського голови Херсона не помітили. 

Про це під час прес-конференції в медіа-центрі IPC-Херсон повідомив регіональний представник КВУ Дементій Білий.

 

“На всіх херсонських дільницях під час голосування та підрахунку голосів наші спостерігачі грубих порушень не помітили. Ми хочемо сказати, що голосування пройшло вільно, і ті незначні порушення, що нами були зафіксовані, на кінцевий результат виборів не вплинули.

КВУ заявляє, що міський голова Херсона був обраний на чесних та демократичних виборах. Немає жодних сумнівів у результаті”, – зазначив Білий. 

Серед порушень, що все ж таки були зафіксовані КВУ – передвиборча агітація на дільницях, смс з закликом голосувати за одного з кандидатів та білборди, що використовували впізнаваний тренд кандидата. 

Відсутність грубих порушень в КВУ аргументують маленькою явкою виборців та тотальною перевагою одного з кандидатів на посаду міського голови.

В “ОПОРІ” також повідомили про те, шо повторне голосування в Херсоні характеризувалось низькою активністю виборців, однак відбувається з дотриманням законних процедур та у безконфліктній атмосфері.

Окрім Херсона, другий тур виборів міських голів відбувся також в Луцьку, Одесі,  Краматорську, Кам’янці-Подільському та Українці.