В ХОДА заперечують інформацію про нестачу кисню в Новокаховській лікарні

19 Листопада 2020, 13:26

Вчора на інтернет-сайтах області поширили повідомлення про те, що у центральній міській лікарні міста Нова Каховка не вистачає кисню для лікування хворих на COVID-19. В ХОДА заперечили цю інформацію. 

Про це повідомляють в ХОДА.

За словами головного лікаря медичної установи Ігоря Гайдаманчука, усі пацієнти лікарні, які цього потребують, отримують життєвонеобхідну для них кисневу підтримку.
«Наразі на стаціонарному лікуванні у Новокаховській лікарні знаходиться 29 пацієнтів з коронавірусною інфекцією та ще 65 з пневмонією, один пацієнт підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Кисневої підтримки потребують 26 пацієнтів з COVID-19 та 19 – з пневмонією. Усім їм вистачає лікарського засобу», – розповів Ігор Гайдаманчук.
За інформацією YouControl, апарати ШВЛ у Центральній міській лікарні міста Нова Каховка без додаткових надходжень матеріалів, зможуть працювати ще 8 діб. За даними того ж ресурсу загалом запасів медичного кисню в Херсонській області вистачить мінімум на 3 дні.
Варто зазначити, що наразі на лікуванні у медичних закладах області перебуває 391 особа з коронавірусною інфекцією. Централізовано кисень отримують 183 пацієнти. 1032 ліжко-місць забезпечені медичним киснем, 849 з яких підключені до централізованої подачі, а ще 183 оснащені кисневими концентраторами.