В ХОДА обіцяють допомогу бізнесу під час карантину

19 Листопада 2020, 16:14

Карантин негативно вплинув на бізнес і залишив без роботи частину українців, зокрема й на Херсонщині.Так, з початку карантину на 3 600 осіб зросла кількість зареєстрованих безробітних жителів Херсонської області.
Про це повідомляють в ХОДА. 
Про те, на яку допомогу від держави під час карантину можуть розраховувати підприємці, розповіли перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій та директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. 
«На сьогодні мета всіх заходів на рівні області та на рівні держави – пошук ефективних шляхів для відновлення економіки в умовах пандемії. Зокрема, відповідно до розпорядження голови облдержадмінстрації були відпрацьовані і затверджені антикризові заходи для збереження сегменту підприємництва, створення нових робочих місць тощо», – повідомив Дмитро Бутрій.
 Державну підтримку у випадку призупинення своєї діяльності через карантин можуть отримати офіційно зареєстровані ФОПи, які сплачували Єдиний соціальний внесок протягом останніх шести місяців до зупинення або скорочення діяльності.
Бізнес, що працював «у тіні», не зможе скористатися допомогою від держави.
За словами Євгена Єрашова, у цьому році таку виплату отримали 5 300 підприємців малого та середнього бізнесу на загальну суму 64 млн грн.
Урядом у зв’язку із запровадженням карантину вихідного дня відновлено та розширено ряд програм підтримки бізнесу. Зокрема, рефінансування фактично під 0% існуючих позик за програмою доступних кредитів «5-7-9», надання можливості застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною, запровадження програми портфельних гарантій, компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм, введення кредитних канікул та інше.