В Херсоні відзначили День Гідності та Свободи

21 Листопада 2020, 18:57

Кілька сотен  херсонців зібрались на площі Свободи в центрі Херсона щоб відзначити роковини Революції Гідності 2013 року. Участь в зібранні взяли представники політичних партій, громадських рухів та патріотично налаштовані мешканці міста. 

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Херсон”.

“Сім років тому люди вийшли на Майдан та зробили Революцію Гідності, та, на жаль, вона досі не закінчена.  І закінчиться вона тільки тоді, коли ми створимо вільну та незалежну державу, в якій цінують національні цінності та поважають своїх захисників. В цій державі кожен з нас буде гідним звання Громадянин”, – заявила під час виступу представниця однієї з політичних сил Оксана Погомій.

“Осінню 2013 року в Києві, в Херсоні, в кожному обласному центрі люди вийшли на вулиці щоб відстояти Честь, Гідність, Совість та Мораль. Я дуже радий що та справа жива. Я бачу сьогодні тут людей, з якими ми стояли сім років тому на херсонському Майдані. Тоді Майдан переміг, але війна триває до сьогодні. Війна за ті цінності, що ми проголосили в 2013 му”, – розповів присутнім активіст Віталій Урбанський.

“Хочу подякувати сьогодні херсонцям за всі ці роки Гідності та Свободи, які ми з вами всі разом виборюємо. Подякувати, що сьогодні, навіть в умовах карантину, Ви знайшли час та можливість, щоб зустрітися разом та відзначити сьогоднішній день. Ми знову самоорганізовуємся для акцій, як це було й під час Майдану. Ми всі тут, щоб знову нагадати всім, хто почав про нас забувати – “Нас багато і нас, дійсно, ніколи не подолати”, – звернулась до зібрання лідер місцевої “Самооборони” Інна Усачова.

 

Після виступів активістів, присутні запалили сотню свічок в пам’ять загиблих під час Революції Гідності та на сході України. Після цього було організовано імпровізовану ходу до монументу Пам’яті воїнів АТО/ОСС, де відбулося покладання квітів.