В Херсоні відкрилась виставка, що розповідає городянам про торгівлю людьми

20 Листопада 2020, 13:04

20 листопада в Херсоні відкрилась виставка  “Очікування Vs Реальність”, що інформує  мешканців  міста про  проблему торгівлі людьми. 

Про це повідомляють в ХОДА. 

На стендах експозиції відображено історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя приймали пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій.

Історії складаються з 2 частин: “Очікування” – з вигідними, але нелегальними умовами працевлаштування, а з іншого боку “Реальність” – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.
Крім того, відвідувачі виставки можуть отримати інформацію щодо того, як убезпечити себе та своїх близьких від потрапляння до сучасного рабства. Виставка в Херсоні, на вулиці  триватиме до 25 листопада.
За повідомленням Міністерства соціальної політики, протягом 2012-2020 рр. від трудової експлуатації постраждало 457 громадян, від сексуальної експлуатації — 224, до жебракування було залучено 57 осіб, а ще 9 — постраждали від змішаної експлуатації. За цей час отримали статус постраждалих осіб від торгівлі людьми 878 громадян.