В Бериславі чоловіку загрожує до 8 років тюрми за телефонне псевдомінування дитячого інтернату

24 Листопада 2020, 12:10

Працівники Бериславського відділу поліції упродовж 30 хвилин встановили особу чоловіка, який зробив завідомо неправдиве повідомлення про замінування школи-інтернату в одному з сіл району. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Дзвінок про закладену вибухівку у школі-інтернаті в одному з сіл Бериславського району надійшов на лінію «102» від невідомого чоловіка. На місце негайно виїхали усі екстрені служби, із закладу евакуювали дітей та робітників. Правоохоронці швидко обстежили школу-інтернат та прилеглу територію. Вибухових чи інших підозрілих предметів не виявили, повідомлення виявилося неправдивим.

Паралельно з цим працівники поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та через 30 хвилин встановили особу псевдомінера. Ним виявився 62-річний місцевий житель, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Він не міг пояснити поліцейським причини свого вчинку.

Поліція нагадує, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність за ст.259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» Кримінального кодексу України. Це загрожує позбавленням волі на строк від двох до шести років. У разі повторного злочину, або якщо він спричинив тяжкі наслідки, передбачене більш суворе покарання – позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Херсонську ж гімназію №6 анонімно мінували  щодня доряду , починаючи з 16 листопада. Це змусило правоохоронців встановити постійне чергування на території навчального закладу.