USAID виділить 12 мільйонів доларів на покращення отримання медичних послуг дітьми в Україні

24 Листопада 2020, 12:29

Співпраця USAID з приватним бізнесом, яка відбувається у всіх куточках світу, допомагає поліпшувати життя людей у багатьох сферах – зокрема, у сфері охорони здоров’я. Сьогодні Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Благодійна фундація «Дім Рональда МакДональда» (Ronald McDonald House Charities (RMHC) оголосили про початок спільної програми, яка триватиме наступні чотири роки та має загальну вартість 12 млн. дол. США.

Про це повідомляють в USAID Україна. 

Це партнерство має на меті розширити застосування сімейної моделі отримання медичних послуг дітьми по всій території України. У його рамках USAID надасть 6 млн. дол., аби сприяти ширшій діяльності RMHC в Україні та впровадженню тих послуг, які фундація надає українським сім’ям і громадам.
Ще 6 млн. дол. будуть надані завдяки спроможності RMHC забезпечувати безпосередню та негрошову допомогу; крім того, очікується, що іще мільйони будуть залучені з боку приватного бізнесу на підтримку діяльності RMHC в Україні.
«У той час, коли українці і далі вирішують складне завдання реформування системи охорони здоров’я своєї країни, аби вона стала більш ефективною та доступною для громадян і краще відповідала їхнім потребам, ми сподіваємося, що успіх цього партнерства покаже здатність приватного бізнесу бути рушійною силою значущих і реальних змін в Україні», – йдеться в групі організації USAID  в соцмережі Фейсбук.
У співпраці з широким колом партнерів, USAID допомогло становленню потужних незалежних ЗМІ, формуванню активного громадянського суспільства та ширшого підприємницького класу. За сприяння Агентства 1,8 млн. громадян України отримали державні акти на володіння земельними ділянками, була створена мережа правової допомоги цим новим приватним землевласникам та надавалася підтримка найменш захищеним суспільним групам – молоді, людям похилого віку та інвалідам.