Правоохоронці затримали браконьєрів в Національному природному парку «Нижньодніпровський»

27 Листопада 2020, 15:36

Вночі 27 листопада під час відпрацювання території Національного природного парку «Нижньодніпровський» працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили громадян, які здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову. У порушників були вилучені близько 400 кг риби. Своїми діями зловмисники завдали збитків природному середовищу на майже 16 тисяч гривень.

про це повідомляють в Нацполіції. 

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, близько 02:00 в акваторії Кардашинського лиману поліцейські помітили моторний човен, який на великій швидкості без ходових вогнів йшов до берега. Правоохоронці наздогнали плавзасіб. В ньому знаходилось троє чоловіків, а також сітки з рибою.

Під час перевірки чоловіки не надали жодних документів, що дозволяють займатися рибним промислом. У порушників поліцейські вилучили 10 сіток загальною довжиною 800 метрів та близько 400 кг риби різних видів (карась сріблястий, молодь ляща, щука та краснопірка), які знаходились в незаконних знаряддях лову. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму майже 16 тисяч гривень.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Голопристанського відділення поліції. Водні біоресурси, автомобіль правопорушників, човен з мотором та лафет поліцейські вилучили та доставили у відділення поліції в якості речових доказів. Попередня кваліфікація події –  ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». В разі доведення вини зловмисникам може загрожувати 3 роки позбавлення волі.