Під час онлайн засідання Комітету ВР за нардепа Іванова голосувала невідома жінка

20 Листопада 2020, 14:54

Фото Нижні Сірогози Сіті

Замість народного депутата від “Слуги народу”, мажоритарника з Херсонщини Володимира Іванова шість разів проголосувала інша людина – невідома жінка. Це сталося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада, котре відбувалося в режимі відеоконференції.

Про це повідомляє рух “ЧЕСНО”. 

Два з цих шести голосувань стосувалися президентського законопроєкту про всеукраїнський референдум. Голова комітету Андрій Клочко підміни нібито не помітив.

Новообраний парламент не зміг подолати кнопкодавство у сесійній залі і пішов ще далі у порушенні закону, аніж попереднє скликання. Вже дійшло до того, що голосує за нардепа навіть не народний депутат. Таке ганебне явище у політичній культурі ми спостерігали до цього лише на рівні обласних рад чи Київради, коли помічники проходили у сесійну залу, аби натискати кнопки замість депутатів, – наголошує координаторка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Як доказ представники “ЧЕСНО” приводять відеозапис засідання Комітету з питань організації держави, на якому й справді періодично в кадрі з’являється невідома жінка, а під час голосування в кадрі взагалі нікого немає, та невідомий голос, не схожий на нардепа Іванова, голосує “ЗА”.

Голосування сторонньої особи замість народного депутата на засіданні комітету є прямим порушенням закону “Про комітети Верховної Ради України”, а ідентичне цьому кнопкодавство в сесійній залі парламенту – порушенням Конституції України, яке віднедавна ще й підпадає під дію Кримінального кодексу.

Володимира Іванова було обрано Народним Депутатом України від 185 виборчого округу Херсонської області. За рік свого депутатства  Іванов запам’ятався відсутністю комунікації зі своїми виборцями та майже повним ігноруванням  свого округу. Місцеве населення звинувачує Іванова в фактичному зриві децентралізації в його окрузі, що призвело до того, що Новотроїцький та Генічеський райони Херсонщини були переформатовано на дві великі ОТГ.