Перша сесія новообраної міськради Херсона може не відбутися через брак депутатських значків

23 Листопада 2020, 12:40

Обіцяна перша установча сесія новообраної Херсонської міської ради може не відбутися через брак депутатських значків, що вручаються під час першого засідання нової ради. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив діючий депутат міськради Віталій Богданов. 

“Запланована сесія міськради на 25.11.20 не відбудеться! За офіційною версією, Володимир Миколаєнко не встиг купити значки депутатські…”- йдеться у повідомленні.

На яку саме дату буде перенесено першу установчу сесію міськради, наразі не відомо. Як заначив у коментарях під дописом Богданова регіональний представник Комітету виборців України Дементій Білий, “за законом перше зібрання має відбутися не пізніше, ніж за два тижні після реєстрації депутатів. 15 листопада ТВК зареєструвала необхідну кількість депутатів, тому обранці мають зібратися до 29 листопада”.

До Херсонської міської ради було обрано 5 політичних сил. Із загальної кількості депутатів (54) найбільше в новій раді буде представників Партії Ігоря Колихаєва “НАМ ТУТ ЖИТИ!” – 17. Далі мандати розподілились наступним чином:
 “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” -11;
ПАРТІЯ “СЛУГА НАРОДУ -10;
“БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО”-9;
 “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” -7.
Міським головою Херсона у другому турі місцевих виборів було обрано Ігора Колихаєва. Він переміг з результатом 63,59% та відривом від конкурента у майже 16 тисяч голосів. Явка виборців склала 21%.